2014 m. sausio 14 d., antradienis

Kvietinių kruopų salotos su persimonais ir vištiena

Aš jau seniai sakiau sau, kad kuo daugiau gerų minčių siųsi į aplinką, tuo daugiau jų sugrįš atgalios. Šiek tiek užtruko, kol tai galų gale įsisavinau, tačiau dabar jau galiu stebėti gerus rezultatus. Bet užteko atsipalaiduoti vienai akimirkai ir pagalvoti, kad jau seniai nesirgau... Ir va! Sėdžiu lovoje su šeštu arbatos puodeliu per dieną ir bandau nuraminti perštinčias akis. Na, bet nieko - gyvensiu.

Ta proga, kad norisi vitaminų, prisiminiau dar praėjusiais metais gamintas kvietinių kruopų salotas su persimonais ir vištiena.

 
Reikės: 
1 persimono 
stiklinės kvietinių kruopų
200 gramų vištienos krūtinėlės
avokado 

2 mandarinų
3 šaukštų skysto medaus
6–8 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

šaukštelio balzamiko acto
mėgstamų salotų lapų

Kruopas išvirti, vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apkepti keptuvėje su trupučių alyvuogių aliejaus.
 Persimoną ir avokadą supjaustyti plonomis juostelėmis. Vieną mandariną nulupti ir išskirstyti skiltelėmis, iš antrojo - išspausti sultis užpilui. Jas sumaišyti su alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, skystu medumi ir likusiu alyvuogių aliejumi. Pagardinti druska bei pipirais.
Salotas nuplauti, nusausinti ir sumaišyti su kvietinėmis kruopomis, kepta vištiena, avokadu ir mandarinu. Aplieti užpilu ir sumaišyti.
Skanaus!

Idėja - Virtuvės mitų griovėjų kalėdinis vakarėlis


Dar vienas šalutinis laimės efektas - ją užuodžia tie, kurie mėgsta sujaukti mintis ir įsibrauti į gyvenimą pačiu netikėčiausiu metu. Bet aš nepasiduodu ir numoju į juos ranka. Nejaugi iš tiesų su metais darausi išmintingesnė?
Vėlgi, pagyvensim - pamatysim.

Dabar svarbiausia neužsileisti ant galvos ligų ir blogų minčių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą