2012 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

Avižiniai sausainiai su cukinija

...mano galvoje daug visokių scenarijų slepiasi. Bėda ta, kad ne aš režisierė. Aš tik įkvepiu rudenį ir iškvepiu liūdesį.
(2008-09-30)

Rudeninis dejavu. Atrodo, kad kažkada taip jau buvo, kad jau taip jaučiausi, taip pat vaikščiojau krentant lapams ir purškiant lietui, galvodama apie tą patį ar klausydama tos pačios dainos apie medžius be lapų. Laimė, dabar bent turiu botus ir neberizikuoju peršlapti kojų. O liūdnoms akimirkoms sušvelninti užtenka sausainių ir rudeninių gėlių.


Avižiniai sausainiai
jei neklystu, 24-iems sausainiams reikės:

60 gramų sviesto
150 gramų cukraus
šaukštelio vanilinio cukraus
250 gramų cukinijos
kiaušinio
žiupsnelio druskos
šaukštelio cinamono
šaukštelio kepimo miltelių
160 gramų miltų
170 gramų avižinių dribsnių
100 gramų džiovintų spanguolių
150 gramų šokolado

Cukiniją stambiai sutarkuoti. Šokoladą sukapoti, spanguoles atskirti viena nuo kitos.
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakti kelias minutes, kol masė pašviesėja. Įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Sudėti cukiniją ir išmaišyti.
Druską, cinamoną, kepimo miltelius, miltus ir avižinius dribsnius sumaišyti atskirame dubenyje ir suberti į cukinijų masę. Gerai išmaišyti. Sudėti šokolado gabalėlius ir džiovintas spanguoles. Paskutinį kartą išmaišyti.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Šaukštu dėti tešlą į skardą paliekant didelius tarpus. Kepti 10-15 minučių 190 laipsnių karštumo orkaitėje, kol sausainiai išsileidžia ir paruduoja krašteliai. 
Atvėsinti ant grotelių ir skanauti.

Šaltinis - DELFI kulinariniai opusai


O kai penktadienį iki septynių sėdėjau darbe su excelio lentelėmis, mane gelbėjo ne mintys apie namus ir animacinius filmus, bet šitie vyrukai - Mumford and sons. (kaip tik naujas albumas pasirodys rytoj!) Vis atsimenu tą vakarą lenkiškame purvyne ir jų muziką leidžiantis saulei... Deja. 
Winter is coming.

3 komentarai: