2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

"Valdorfo" salotos su vištiena

Pavasarį kurkia ir plėšosi varlės, pavasarį trūksta vitaminų ir retkarčiais norisi nusi­šaut, pavasarį stovi su portfeliu prie lango, autobusai važiuoja tolyn pro mokyklą, mirk­čioja žaliom ir raudonom švieselėm, ir tau kažko pasiutusiai maudžia širdį.
(Saulius Šaltenis - Riešutų duona)

Gražiausia lietuviška meilės istorija tikrai yra Andriaus Šato ir Liukos. Reikėtų kada nors iš naujo ją perskaityti ir pažvelgti iš kiek tolimesnės perspektyvos. Nes man jau nebe penkiolika kaip jiems. 
Mano aplinkoje prasideda kalbos apie gyvenimą kartu, šuns auginimą, piršlybas, vedybas, vaikus... Pasakiusi, kad aš kol kas apie tai negalvoju, būnu išvadinama karjeriste. Artimiausi metai parodys, ar tai tiesa.

O vitaminų tikrai trūksta - įvairios ligos rikiuojasi į eilę, kad galėtų mane pakamuoti. Kol kas priešinuosi, bet jei vėl ims snigti taip, kaip šįryt, bijau, jog pasiduosiu. Tad ir vėl grįžtu prie salotų.


"Valdorfo" salotos su vištiena 
4 porcijoms reikės:

2 vištienos filė
3 šaukštų neriebaus majonezo
citrinos sulčių (pagal skonį)
skiltelės česnako
2 sultingų obuolių
200 gramų mėgstamų salotų
2 saliero lapkočių
50 gramų graikinių riešutų
4 šaukštų razinų
druskos, pipirų

Vištieną supjaustyti juostelėmis ir iškepti.
Obuolius supjaustyti plonais griežinėliais, o šiuos - į dar keturias dalis. Salierų lapkočius supjaustyti nedideliais gabalėliais, smulkiai sukapoti riešutus ir česnaką. 
Sumaišyti majonezą, du šaukštus citrinos sulčių ir česnaką. Užpilą pagardinti pipirais ir druska.
Į dubenį sudėti obuolių griežinėlius, apšlakstyti citrinos sultimis. Tada sudėti salotas, salierus, graikinius riešutus, razinas ir vištienos juosteles. Aplieti užpilu ir gerai išmaišyti.

Šaltinis - Pietūs dėžutėje, Laisvos valandos, 2010.

Salierų ir obuolių derinys man super skanus, tad negaliu atsistebėti, kodėl tik dabar jį atradau. Kaip ir paprikas, kurių nemėgau iki pat pirmo kurso. Visi su savo keistenybėm, tiesa? Aš, pavyzdžiui, silkės nemėgstu. Tad Kūčios prie stalo man būna gana sunkios. Gerai, kad per Velykas silkė nebūna dažniausias patiekalų ingredientas.

Širdį irgi maudžia šį pavasarį, tik dar nesupratau kodėl, ir nejučiom imu dažniau žvalgytis į virš galvos skrendančius lėktuvus. 
Vidinės dramos manyje turbūt niekada nesiliaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą